Doorgaan naar hoofdcontent

Leven zonder problemen (7)

Iets of iemand in een hokje stoppen als probleem is een vergissing! We maken onszelf en de ander daardoor niet echt gelukkiger door. Maar feiten zijn feiten. Het heeft beslist geen waarde om zaken krom te praten die recht zijn en net andersom. Toch neigen we daarbij altijd weer: zaken te bestempelen als ‘probleem’. Als je iets niet leuk vindt, kun je dat gewoon zeggen, lijkt me. Een mug in je slaapkamer bijvoorbeeld. Je kunt dan kijken wat je daar aan kunt doen, lijkt me. Maar is deze mug een probleem? Want dan maak je je poel van problemen alleen maar groter en daarin nestelt ons menselijk ego! Benoem je iets niet tot probleem dan blijf je er gewoon naar kijken, nietwaar? En in dat keuzeloos gewaarzijn ligt dan ook het antwoord.
Problemen conditioneren ons bewustzijn. Daardoor ontstaat dan gegarandeerd een bepaalde tunnelvisie.
Doe gerust iets aan die mug in je slaapkamer maar maak er geen probleem van! Observeer simpelweg daarbij nauwkeurig jezelf.Reacties

Populaire posts van deze blog

Leven zonder problemen (2)

Kan jouw leven vrij zijn van problemen? Dan zal je al je angst overboord behoren te gooien. En als dat een probleem voor je is, blijf je een gevangene van je denk-geest, hier en nu. Leven zonder problemen is geen een of andere leuke theorie, je zult echt een stap behoren te zetten. In je eigen leven.

Video (1)

 

Leven zonder problemen (6)

God oordeelt niet over je ego, want Hij heeft geen oog voor jouw ego. Mist alle interesse voor de ego-mind! We behoren Hem toe door het goede en het ego, dat beoordelen wezelf tegen wil en dank! Want wat we zaaien zullen we oogsten. Maar… in God bestaat Genade, dag en nacht. 😊 Leven in en vanuit God betekent: leven zonder oordeel.